друкувати


І.Ковалюк: 89% видатків «швидкої» становить виплата зарплатні персоналу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-29 05:15:50

Видатки Івано-Франківської міської станції швидкої медичної допомоги цьогоріч склали 11729 тисяч гривень. Про це розповів днями головний лікар СШМД Ігор Ковалюк.

З його слів, 89% цієї суми склали витрати на виплату заробітної платні персоналу, решта 11% - на утримання транспорту (дві третини) та пальне.

Як стверджує пан Ковалюк, на сьогоднішній день міська «швидка» надає два види медичної допомоги: екстрена медична та невідкладна медична допомога. Для цього в її арсеналі сьогодні є 3 підстанції. Ще одна – в мікрорайоні Пасічна по вулиці Тролейбусній, 12 в даний час готова на 98%.

Для виконання покладених на неї завдань СШМД використовує 19 бригад швидкої допомоги, які використовують 25 автомобілів. Серед них 14 спецмікроавтобусів «Вольксваген», решта - «тойоти», «газелі» та одна – реанімобіль «Рено». Останній щоправда мало використовується для потреб міста, оскільки постійно бере участь у супроводженні урядових делегацій, окремих діючих та колишніх урядовців.

«Відповідно до чинного законодавства, - розповідає головний лікар, - ми ліквідували усі спец бригади та сформували 3 реанімаційних бригади».

Відповідно до штатного розпису в установі передбачено 184 працівники. Наразі усі посади зайняті. Вакансій на СШМД немає.

Автор: Сергій БІЛИЙ