друкувати


Україна замінить імпортні ліки вітчизняними аналогами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-28 05:45:18

Сьогодні в медичній сфері буде можливість провести повноцінне заміщення імпортованих лікарських препаратів та обладнання на відповідну продукцію українського виробництва, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Підприємства в Маріуполі та Черкасах виробляють сучасне технологічне обладнання для фармацевтичної промисловості. Рентгенодіагностичні комплекси київського і харківського виробництва ні в чому не поступаються імпортним аналогам. Висока кваліфікація конструкторів і розробників цих підприємств дозволяють вже зараз реалізувати програму імпортного заміщення в медичній промисловості", - запевнив глава уряду.

Прем'єр також доручив Державному агентству з питань науки, інновацій та інформації та Національної академії наук України подати вичерпні пропозиції щодо запровадження результатів наукових досліджень виробництва.

"Головам Держінформнауки в співпраці з НАН доручаю за результатами міжнародної інноваційної виставки надати вичерпні пропозиції щодо введення результатів наукових досліджень виробництва", - сказав Азаров.

Нагадаємо, що Київська міськадміністрація планує до кінця 2011 року налагодити у столиці виробництво дефіцитних ліків за зниженими цінами.

Для цього будуть закуповуватися інгредієнти, з яких виготовляються імпортні лікарські препарати, для створення вітчизняних аналогів. Таким чином, планується випускати більше ста найменувань гостродефіцитних ліків за ціною на 30% нижчою за імпорт.

Джерело: ТСН