друкувати


Діалог влади і бізнесу на Прикарпатті — успішний

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-28 04:30:09

Обсяг реалізованої промислової продукції за 8 місяців цього року в Івано-Франківську склав 2,2 мільярда гривень. Це на 59% більше,ніж за аналогічний період минулого року. Такий результат вдалої співпраці влади, бізнесу та податківців.

Останні кажуть, гідним поступом до ефективності та партнерства стало створення у місті Центру з обслуговування платників.

Підприємці такі кроки оцінили, кажуть витки одержання дозволів і справді кардинально зменшились. Влада, жартують, отримала людське обличчя. Однак свої «але» таки є. В першу чергу, наголошують підприємці, органи виконавчої влади мають вплив на законотворчі нюанси, які в напрямку сприяння бізнесу таки кульгають. До прикладу, суттєвим недопрацюванням є повернення з бюджету ПДВ, яке проводять лише після 12 місяців роботи підприємства.

У влади до бізнесу теж є свої прохання. На сьогодні, кажуть проблемним залишається наповнення бюджету з податку на доходи фізичних осіб, який формує левову частку місцевої казни. Попри те,що він за 8 місяців, порівняно з минулим роком збільшився на 40 мільйонів гривень, аби виконати показники доведені Мінфіном цього замало. А резерви є.

Всі ці питання обидві сторони обговорювали на відповідних форумах. Вони відбулися у всіх районах області.

Джерело: Радіо «Західний полюс»