друкувати


Т.Кохан: Cільські клуби мають стати універсальними мистецькими центрами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-27 12:30:45

Поняття «сільський клуб» сьогодні потребує перегляду, - переконаний заступник міністра культури України Тимофій Кохан, який відвідав сьогодні Івано-Франківськ і прокоментував президентську ініціативу щодо повернення культури в село.

Зі слів чиновника, сьогодні можна відкрито констатувати, що протягом тривалого часу галузь культури на селі перебувала у стані руїни. Зокрема, повністю знищено сільську кіномережу,на межі знищення система сільських бібліотек та клубна справа. Всі ці речі сьогодні потребують відновлення. Втім, на думку пана Кохана, потребує реформування сама пособі система сільських клубів як таких.

«Ми по-іншому дивимось на поняття «сільський клуб», - зазначає заступник міністра, - це має бути такий собі культурний центр, де буде і майданчик для виступів, і кіно, і бібліотека, і навіть магазин».

Тільки тоді діяльність сільських клубів буде ефективною.

На думку Т.Кохана, повернення культури в село сьогодні є життєво необхідним, адже раніше культура йшла саме з села

«Тільки на селі раніше, а подекуди і зараз батька і маму називають на «ви», - зазначає чиновник, - тому і зараз відродження культури слід починати саме з села. І тоді все буде у нас нормально».

В той же час це все не може бути можливим, - вважає заступник міністра, - поки з села буде їхати молодь, а відтак першочерговим завданням сьогодні є забезпечення для сільської молоді робочих місць.

Автор: Сергій БІЛИЙ