друкувати


Більше 95 млн грн забезпечено Коломийською ОДПІ до бюджетів усіх рівнів за 8 місяців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-26 10:30:43

Протягом цього року відмічається позитивна динаміка податкових надходжень за рахунок високого рівня добровільної та своєчасної сплати платниками податків. Порівняно з аналогічним періодом минулого року збір платежів до Зведеного бюджету зріс на 6,4 млн грн.

До загального фонду Державного бюджету України забезпечено збір 29,9 млн грн податкових платежів. Доведену розрахункову базу січня – серпня 2011 року виконано на рівні 113,4 відсотки, додатково залучено 3,5 млн грн. Основними податками, які формують Державний бюджет, є податок на прибуток та податок на додану вартість. Питома вага цих двох платежів у загальній сумі збору платежів до Державного бюджету складає 86,5 відсотки.

Місцевий бюджет за 8 місяців поповнився на 64,9 млн грн. Доведену розрахункову базу виконано на 116,8 відсотки, додатково надійшло 9,3 млн грн. Ріст надходжень в порівнянні до минулого року склав 3,7 млн.грн., або 106 відс. Найбільшу частку в надходженнях до місцевого бюджету займає податок на доходи фізичних осіб – 48,0 млн грн.

З початку року на розрахункові рахунки платників податків відшкодовано 1,0 млн.грн. податку на додану вартість.

Податківці впевнені, що досягти результатів вдалося завдяки підвищенню економічної активності в регіоні.

Джерело: Відділ масово-роз‘яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ