друкувати


Безпека дітей — понад усе

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-24 09:30:41

Нове слово у співпраці прикарпатських енергетиків із навчальними закладами краю — корпоративне волонтерство. З учнями початкових класів фахівці поводитимуть спеціальні уроки електробезпеки.

У школах обласного центру такі заняття є традиційними. До сільських та районних енергетики завітають вже найближчим часом. Звісно, не з порожніми руками. Привезуть необхідну наочність — веселі плакати з супергероями і книги про Вольтика. Запропонують дітлахам не звичайні уроки, а дослідницькі ігри та пошукові завдання.

А спеціально до початку нового навчального року енергетики приготували школярам ще один корисний сюрприз. Плакат з енергобезпеки, який водночас слугувати і розкладом уроків, отримують усі учні початкових класів Івано-Франківська. Презентували новинку у початковій школі № 26. Цей навчальний заклад — сусід Прикарпаттяобленерго. Тож свого часу саме ці діти вперше побачили славнозвісного Вольтика. А згодом взяли участь у створенні продовження його героїчних пригод. Сьогодні вони навчаються вже у випускному 4 класі. І самі допомагають молодшим у рамках проекту «Безпека — це життя».

Найважливіше у роботі з дітьми, наголошують педагоги та енергетики — перетворити інструктаж із безпеки на веселу пізнавальну гру. Дедалі активніше використовують мультимедійні засоби. Адже із сучасними дітлахами необхідно розмовляти їхньої мовою.

Джерело: Радіо «Західний полюс»