друкувати


Ювілей прикарпатської юридичної науки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-23 03:30:09

Цьогоріч минає 10 років з дня створення в Івано-Франківську унікальної у своєму роді наукової установи – Лабораторія з вивчення проблем корпоративного права Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва Національної академії правових наук України.

Як стверджує директор Юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, на базі якого функціонує лабораторія, доктор юридичних наук Валентина Васильєва, заклад було створено 10 років тому, коли керівництво НДІ приватного права і підприємництва вирішило долучити до важливих наукових досліджень науковців з регіонів. Тоді нову установу очолив відомий на Прикарпатті та в Україні науковець, доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, заслужений діяч науки і техніки України Володимир Луць, який і надалі, по прошесті цілого десятиріччя, продовжує керувати вказаною установою.

«У нас вже є вагомі здобутки, розповідає пані Васильєва, ми можемо гордитися цілою низкою монографій. Крім того, є виданий підручник під редакцією професора Луця, створений за участю усіх учасників лабораторії, який вийшов друком під назвою «Корпоративне право України». Можливо наша школа відмінна від визнаних Київської та Харківської, але це є наша власна школа корпоративного права».

Зі слів директора Юрінституту, сьогодні в лабораторії працює п’ять наукових співробітників, які, крім власне участі у наукових розробках, долучаються до навчального процесу, співпрацюють з правоохоронними органами, судами, беруть участь у різного роду юридичних радах.

«Тобто наші наукові дослідження, стверджує Валентина Антонівна, є запитувані у суспільстві, і ми пишаємось тим, що ми беремо участь у практичній діяльності».

З нагоди ювілею вітання прикарпатським юристам-науковцям передав заступник директора НДІ приватного права і підприємництва НАПрН України доктор юридичних наук Микола Галянтич. Він же вручив грамоти керівництва Національної академії правових наук науковим спвробітникам лабораторії Валентині Васильєвій, Івану Калауру, Ірині Саракун. Остання також отримала диплом учасника конкурсу наукових робіт молодих вчених.

Автор: Сергій БІЛИЙ