друкувати


Про стан світлофорного господарства та освітлення вулиць в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-23 10:45:04

В Івано-Франківську — 32 світлофорні об’єкти, 7650 світильників з натрієвими лампами, 3490 світильників з лампами розжарювання. Це далеко не повний перелік світильних пристроїв, які обслуговує ДП «Міськсвітло».

Колектив, який обслуговує електричне господарство міста, налічує 36 чоловік виробничого та 7 чоловік адміністративного персоналу. Про стан світлофорного господарства та освітлення вулиць міста йшлося на оперативній нараді у міського голови.

Для ефективної експлуатації ДП «Міськсвітло» проводить постійні об’їзди, огляди мереж, складаються акти огляду мереж передачі електроенергії, шаф керування, робиться аналіз аварійних відключень, на 96% виконано інвентаризацію мереж, яка розпочата в кінці 2010 р., паспортизацію. Складена система технічного обслуговування і ремонту мереж, розроблено перелік об’єктів, де необхідно виконати капітальний ремонт.

На вулицях Б. Хмельницького, Урожайній, в дворах вул. Хоткевича, Ясінського, Кривоноса, Чорновола і Довженка і т. д. використовуються для освітлення світильники з лампами розжарювання. Враховуючи неякісне виготовлення таких ламп, малу світловіддачу, фізичну і моральну застарілість, є необхідність негайної заміни світильників з лампами розжарювання на світильники з лампами високого тиску. Уже встановлено 5 світлодіодних світильників.

Були визначені вулиці та об’єкти, де є необхідність проведення капітального ремонту кабельних мереж. На нараді відзначали, що підприємство має потребу в інженерно-технічних кадрах з вищою інженерною освітою зі знанням програмування. Це дало б можливість освоювати нові технології в напрямках зв’язку, електрообладнання, освітлення доріг, площ, парків та якісно виконувати проекти.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК