друкувати


В Івано-Франківську говорили про фінансування молодіжних проектів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-23 12:30:34

Івано-Франківська обласна влада недофінансовує проекти молодіжних громадських організацій.

В цьому переконані учасники громадських обговорень «Практики фінансування програм та заходів для дітей та молоді в Івано-Франківській області: результати громадської експертизи та рекомендації», який відбувся вчора обласному центрі Прикарпаття з ініціативи Центру громадської адвокатури та ВМГО «Демократичний альянс», в рамках програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження».

За даними громадської експертизи, озвученими представником Центру громадської адвокатури Тетяною Яцків, при загальному зростанні цьогоріч обсягів фінансування Івано-Франківською ОДА молодіжних програм: 460 тисяч гривень проти 335 тисяч минулого року, в області фіксується значний спад фінансування проектів молодіжних громадських організацій: 28 тисяч гривень при 40 тисячах в минулому році та 70 тисячах в 2009 році. Для прикладу наводилась ситуація у Львівській області, де загальна сума коштів, які виділяються ОДА на молодіжні громадські організації, цьогоріч склала півмільйона гривень.

З наведеними показниками не погоджуються представники влади. Так, начальник управління сім’ї, молоді та гендерної політики Ростислав Заремба, який повідомив, що 28 тисяч – це тільки ті кошти, які були винесені на конкурс молодіжних проектів і є лише невеликою частиною усіх грошей, які область виділяє на молодіжні громадські структури. Так, окремим пунктом цьогоріч було виділено 40 тисяч гривень на діяльність Обласного дитячо-юнацького пластового центру, який щороку подає в ОДА цілий пакет молодіжних проектів, а тому йде поза конкурсом, окремим пунктом було виділено кошти на діяльності Обласної молодіжної адміністрації тощо.

Пан Заремба також зауважив, що окремі обласні державні адміністрації, як-от: Вінницька, Дніпропетровська, Чернівецька взагалі не практикують проведення конкурсів молодіжних проектів, інші ж – такі, як: Львівська, Рівненська, Донецька, – активно застосовують практику співфінансування, де частка молодіжних громадських структур становить від 25 до 50%.

Автор: Сергій БІЛИЙ