друкувати


Стефан Романів: Необхідно шукати українську альтернативу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-23 10:30:03

Шукати українську альтернативу, український компроміс закликав івано-франківців голова Організації українських націоналістів (бандерівської), генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів, який перебував днями на Прикарпатті.

З його слів, нещодавні поїздки по Україні, які охопили як Схід, так і Захід нашої держави, переконали політика в тому, що всі українці так чи інакше прагнуть одного – Української держави. Більше того, на побудову державності спрямована і діяльність більшості організацій нашої країни, а відтак пошук української альтернати власне і полягає в тому, щоб знайти ті речі,які поєднують українців, і в яких українці можуть проявити себе саме українцями. В цьому і є українська альтернатива, український компроміс.

До таких речей головний бандерівець відносить насамперед українську мову, українську історію, українську Церкву, українську культуру, український бізнес та, щонайголовніше, український громадський рух. Щодо останнього пан Романів уточнив, що йдеться не про громадські організації, побудовані на доларових грантах, а саме про рух, який іде від серця, від прагнення українців змінити своє життя на краще, дати людям можливість самореалізуватись.

Що ж до церкви, то тут «оунівець» зазначив, що Бог є єдиним не залежно від віросповідання, проте віра в Бога не є сумісною з відвертою політичною пропагандою, яку проводить, приїжджаючи в Україну Патріарх Російської православної церкви Кірілл.

Автор: Сергій БІЛИЙ