друкувати


Стрес провокує розвиток раку грудей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-22 10:45:25

У деяких жінок емоційні переживання здатні викликати розвиток небезпечної хвороби. Це було доведено Гартом Раушером. Він підкреслює: наука тільки починає розбиратися в тому, що, насправді, стрес означає для організму з біологічної точки зору.

Швидше за все, тут відіграє роль те, як стрес впливає на гормональний фон. А медицині вже відомо, що гормони важливі з погляду розвитку ряду типів раку грудей. В останньому дослідженні Раушер виявив цей зв'язок переважно у афроамериканок і латиноамериканок, що мають рак грудей.

Даний висновок був зроблений на основі анкети, яку пацієнтки заповнювали після встановлення діагнозу. Тому Раушер відзначає: до кінця не ясно, чи стрес викликав у їхньому випадку рак, чи навпаки. У зв'язку із цим постає необхідність проведення подібного дослідження до виявлення раку.

На даний момент точно відомо, що, знижуючи показники стресу, можна зміцнити імунну систему й допомогти організму впоратися із хворобою. У зв'язку із чим фахівці радять ділитися своїми почуттями, не намагаючись утримувати їх у собі, або ж звернутися до професіоналів.

Джерело: Освітній портал