друкувати


Тролейбусами проти шантажу приватників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-21 05:45:12

Шантажем, покликаним штовхнути Івано-Франківську міську раду на прийняття протиправних рішень, назвав голова депутатської фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв нещодавній страйк перевізників обласного центру.

«Перевізники почали наступати, - зазначив депутат, - на пільги наших мешканців. Ми вважаємо такі демарші неприпустимими. Неприпустимо вдаватись до такого шантажу, до таких ультиматумів. І тому жорстко відреагували. Наша реакція категорична: ми не дозволимо наступати на пільги, як не дозволимо самовільно сходити з маршрутів».

Зі слів пана Онуфріїва, дії приватних перевізників спонукали депутатів до двох важливих кроків. По-перше, народні обранці звернулись до органів прокуратури з вимогою дати належну правову оцінку самовільній зупинці руху автобусів. По-друге, фракція ВО «Свобода» скерує свої зусилля на модернізацію і всебічне впровадження у життя міської програми розвитку муніципального транспорту. Останній крок, зі слів лідера фракції, має на меті створення альтернативи приватникам, яка б застрахувала мешканців міста від подібних зривів.

«Ми вважаємо, що з моменту створення КП «Електроавтотранс», - розповідає Р.Онуфріїв, - це є чи не єдине комунальне підприємство, яке існувало, існує і буде існувати. Треба розвивати комунальний автотранспорт».

Зі слів «свободівців», приватні перевізники протягом двох років працювали за завищеними тарифами, а відтак у них був час і можливість, щоб модернізуватись, але вони цього не зробили. Тому в разі, якщо приватники ще раз вдадуться до подібних способів тиску на владу, депутати погрожують ініціювати проведення нового конкурсу на право здійснювати перевезення на міських маршрутах і передати найприбутковіші маршрути тим перевізникам, які сумлінно виконують усі передбачені угодами умови, а також комунальному транспорту в особі КП «Електроавтотранс».

Автор: Сергій БІЛИЙ