друкувати


Розмови по мобільному за кермом свідчать про розлад психіки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-21 12:45:42

Якщо ви відчуваєте необхідність постійно мати мобільний телефон при собі, навіть під час їзди на машині, у вас може бути розлад, пов'язаний із підвищеним ступенем тривожності, роблять висновок фахівці з Університету Арканзасу (Arkansas State Unіversіty, США).

За словами вчених, люди, які користуються мобільним телефоном у дорозі, насправді страждають не через залежність від мобільного, а обсесивно-компульсивним розладом, пише The Tіmes of Іndіa.

На думку Моеза Лімаєма з Бізнес-коледжу Сема М.Валтона, це відкриття, зроблене в ході аналізу поведінки 451 добровольця, відіграє значну роль, адже методики лікування різних психічних розладів у корені відрізняються. Є всі підстави вважати, що бажання використовувати телефон викликане саме відповіддю на високий рівень стресу та тривожності.

Нагадаємо, обсесивно-компульсивний розлад характеризується появою нав'язливих думок, що заважають або лякають, які називаються обсесіями. Позбутися від викликаної думками тривоги людина намагається, виконуючи нав'язливі й стомлюючі дії - компульсії.

Джерело: Освітній портал