друкувати


Центр національного відродження не вважає, що влада зігнорувала Всесвітній форум українців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-20 03:30:29

Говорити, що влада зігнорувала V Всесвітній форум українців сьогодні було б невірно, – переконаний керівник Центру національного відродження ім. Степана Бандери Тарас Рондзістий. Свою позицію він висловив вчора, під час прес-конференції в Івано-Франківську.

Зі слів пана Рондзістого, проведення V Всесвітнього форуму українців, який відбувався протягом 18-20 вересня у приміщенні Національної опери у Києві, було організовано Міністерством культури України, були виділені відповідні бюджетні кошти, а в самому зібранні брали участь представники українського Уряду. А відтак влада таки взяла найактивнішу участь у проведенні заходу.

Те, що Форум не відвідав Президент, на думку пана Рондзістого, має певні об’єктивні причини. «Там були різні люди, – зазначив політик, – і вони могли висловлювати різні речі, в тому числі ті, почути які Президенту може бути не приємно».

Крім того, після закінчення Форуму Віктор Янукович провів зустріч з його учасниками, а отже говорити про те, що Президент України зігнорував зібрання також не можна.

Слова пана Рондзістого підтвердив також генеральний секретар Світового конгресу українців, лідер ОУН-Б Стефан Романів. Він, зокрема, зазначив, що нещодавно мав розмову із заступником міністра закордонних справ України, який запевнив його, що влада прислуховується до рішень Форуму.

Автор: Сергій БІЛИЙ