друкувати


У місцевих і обласному бюджетах закладуть кошти для розмежування земель

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-20 10:45:12

На нещодавно проведеному засіданні Ради регіонів Івано-Франківщину згадували у переліку тих областей, де не проведено розмежування земель державної та комунальної власності.

З такого повідомлення розпочали колегію облдержадміністрації 19 вересня.

"В результаті незадовільної роботи у цьому плані маємо негативний інцидент в Рогатинському районі, де без затвердженого обласною радою розмежування земель голова сільської ради мав можливість роздати землю та акти і пішла купівля-продаж по суті чужої землі", - наголосив Михайло Вишиванюк.

Щоб у подальшому уникнути таких інцидентів і виправити ситуацію, голова облдержадміністрації доручив головам райдержадміністрацій та районних рад для проведення розмежування земель передбачити кошти у місцевих бюджетах. Гроші на це закладатимуть і в обласному бюджеті.

"Обов'язково ми повинні закласти такі кошти. Це задача задач, - підкреслював Михайло Вишиванюк. - Невиконання цього розцінюється як блокування чи дискредитація майбутньої земельної реформи. Про яку земельну реформу може йти мова, якщо не розмежовані землі?"

Довідково: Як прозвучало у виступі Президента України Віктора Януковича на засіданні Ради регіонів, робота з розмежування земель державної та комунальної власності повинна була завершитися до червня цього року. Однак, нині розмежовано менше двох відсотків земель.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА