друкувати


Івано-Франківська міська рада відреагувала на страйк перевізників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-20 10:30:02

Міська рада відреагувала на страйк перевізників. На сесії Івано-Франківської міської ради депутати заслухали страйкуючих перевізників.

Суть рішення, яке було прийняте, полягає у тому, що управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету та комунальне підприємство «Електроавтотранс» до 1 листопада мають розробити програму розвитку комунального транспорту та програму запровадження системи електронного квитка в місті.

Міський голова Віктор Анушкевичус зобов’язаний зібрати робочу групу та в найкоротші терміни подати пропозицію щодо залагодження конфлікту з перевізниками. Також передбачено звернення в міську прокуратуру, яка повинна дати правову оцінку страйку перевізників.

Наступним пунктом рішення прописано, що в разі повторення одностороннього припинення перевезень з боку перевізників у місті одразу оголошується новий конкурс.

Доповідаючи про це рішення, «свободівець» Роман Онуфріїв зазначив:

«Нашим завданням є балансувати інтереси підприємців та інтереси людей в межах повноважень. Але ситуація, яка сьогодні склалася, – це просто шантаж. Припинення перевезень громадян є неправомірним порушенням договору. Якщо така ситуація повториться, то в місті буде оголошено новий конкурс для перевізників», — зазначив депутат.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК