друкувати


М.Вишиванюк: Прикарпатці із задоволенням ознайомляться з культурою Аргентини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-19 10:30:58

Започаткувати фестиваль аргентинського кіно в Івано-Франківську запропонувала голові обласної державної адміністрації Михайлові Вишиванюку минулої п'ятниці Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Ліла Ролдан Васкес де Муан, перебуваючи з офіційним візитом на Прикарпатті.

«Це прекрасно, - відповів Михайло Вишиванюк, - Прикарпатці із задоволенням ознайомляться з культурою Аргентини, яка є другою за величиною країною Південної Америки після Бразилії, де проживає чимало вихідців із західних теренів України і нашого краю зокрема. День аргентинського кіно в Івано-Франківську може відбутися вже у жовтні», - запевнив аргентинського Посла голова облдержадміністрації.

За словами Ліли Ролдан Васкес де Муан, культура Аргентини характеризується різноманітністю завдяки мультикультуралізму та мультиетнічності населення країни, яке складається переважно з переселенців з багатьох країн світу, а також місцевих індіанців. Мовляв, аргентинська культура поєднує в собі «подвійне відчуття приналежності до культури Європи і Латинської Америки».

Як зазначила Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Ліла Ролдан Васкес де Муан, в Аргентині, за статистикою, проживає приблизно 350 тисяч аргентинців українського походження.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА