друкувати


Депутат Дейчаківський закликав ігнорувати День партизанської слави

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-16 03:10:56

Cвяткувати річницю партизанського руху в Україні не припустимо, - переконаний депутат Івано-Франківської обласної ради «свободівець» Ігор Дейчаківський.

«З початку каденції нової влади, відколи президентом став Віктор Янукович, - зазначив він сьогодні, під час пленарного засідання сесії облради, - стало прийнято святкувати різного роду невластивих нашому народу свят. З початку цього року, з подачі Табачника розпочалося підготовка до відзначення річниці виникнення так званого партизанського руху».

Зі слів пана Дейчаківського радянський партизанський рух, який депутат назвав «енкаведистським диверсійним рухом», не мав нічого спільного з визвольними змаганнями за волю України. Крім того, за його словами, зафіксовано чимало фактів мародерства серед радянських партизанів, вбивства ними місцевого населення, а також цілеспрямованих дій проти підрозділів Української повстанської армії.

З урахуванням викладеного, І.Дейчаківський оприлюднив звернення до представників місцевих органів влади та освітян із закликом про неприпустимість відзначення Дня партизанської слави, як свята, яке з його слів, вносить розбрат у суспільстві.

Автор: Сергій БІЛИЙ