друкувати


Соняшникове насіння допомагає скоротити ризик смерті від раку грудей на 40%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-16 12:45:39

Поїдання насіння допомагає скоротити ризик смерті від раку грудей на 40%. Такого висновку дійшли вчені з Онкологічного дослідницького центру в Гейдельберзі (Німеччина).

Корисне не тільки саме насіння, але й продукти харчування, що його містять, а також пшениця та овочі. Всі вони мають компоненти за назвою фітоестрогени, найважливішим класом якого є лігнани - група речовин рослинного походження. Вчені встановили, що ці компоненти здатні знищувати ракові клітини й запобігати утворенню вторинних пухлин, не допускаючи росту нових кровоносних судин.

Найбільша концентрація лігнанів виявлена в насінні. Його можна просто додавати до різних продуктів, салатів, борошняних виробів. Корисно й змішувати насіння з йогуртами. Потрапивши в наш організм, фітоестрогени приєднуються до естрогену, жіночого статевого гормону, стаючи ефективними протираковими засобами.

Німецькі вчені аналізували протягом трьох років зразки крові більше 1 тис. жінок, у яких діагностували рак грудей до настання менопаузи. Особлива увага приділялася рівню ентеролактона, у який і перетворюються фітоестрогени, потрапивши в кишечник. Результати досліджень показують, що жінки з найвищим рівнем ентеролактона мали найменший показник смертності. Загроза летального результату рака у них скорочувалася на 40% у порівнянні з тими пацієнтками, у яких показник ентеролактона був на нижчому рівні.

Джерело: Освітній портал