друкувати


Маршрутчики Івано-Франківська возитимуть пенсіонерів лише 3 години

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-16 03:30:14

15 вересня з 10.00 до 16.00 в Івано-Франківську страйкували міські перевізники. Усі маршрутки зупинилися на знак протесту проти обов'язкового безкоштовного перевезення пільгової категорії населення.

За словами голови Асоціації перевізників міста Василя Бамбузи, 2 вересня вони надіслали листа владі, в якому повідомили про можливий страйк, якщо питання не буде вирішене.

Основною вимогою перевізників є скасування обов'язкового безкоштовного перевезення необмеженої кількості пільговиків. Вони погоджуються перевозити трьох пільговиків протягом дня за один маршрут.

Згідно з законом, перевізники повинні перевозити 15% від загальної кількості пасажирів безкоштовно. Це в середньому три пільговики на автобус. Раніше перевізники пропонували компромісний варіант і погоджувалися возити 5 пільговиків безкоштовно. Зараз вони відмовилися від цієї пропозиції і хочуть працювати згідно з законом.

На сесії Івано-Франківської міської ради депутати вирішили розглянути питання про страйк перевізників. Вони визначать, чи задовольняти їхні вимоги. Проте дане питання вирішено поставити в кінець порядку денного сесії.

Варто нагадати, що 15 серпня івано-франківські перевізники вже анонсували про годинний  страйк, але того разу він не відбувся. Вони відмовилися від ідеї після рішення внести на наступне засідання виконкому питання пасажирських перевезень в місті.

"Я категорично проти варіанту підняття тарифів, адже в більшості міст тариф 2 гривні. Можливо, варто обмежити час безкоштовного перевезення пенсіонерів не з 10 до 16 години, а наприклад, з 12 до 2 годин", - зазначив тоді міський голова Віктор Анушкевичус.

На думку мера, найоптимальнішим рішенням буде зменшити час до 3-х годин, коли всі пенсіонери зможуть проїхати безкоштовно. Цього абсолютно достатньо, щоб проїхати з будь-якого кінця міста або на центральний ринок, або в державну установу.

У Івано-Франківську працює 110 приватних перевізників. Щодень на маршрути міста виходять 264 мікроавтобуси.

Джерело: Gazeta.ua