друкувати


Паління може негативно впливати на сексуальне здоров'я чоловіків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-16 04:30:15

Паління може негативно впливати на сексуальне здоров'я чоловіків, навіть якщо вони абсолютно впевнені у своїх можливостях. Крістофер Харт і його колега Сінди Местон з Техаського Університету в Остіні (США) провели наступний експеримент: вони набрали 65 чоловіків, які заявили, що не страждають від імпотенції, і записали їх на 8-тижневу програму з відмови від паління.

На початку й у середині курсу лікування, а також через кілька тижнів вони запрошували чоловіків у лабораторію й показували їм еротичний фільм. Під час перегляду чоловіки відслідковували, наскільки вони збудилися, а ще вимірювали, наскільки затвердів або скоротився їх пенис. Крім того, учасники описували в анкеті, наскільки покращилося їх повсякденне сексуальне життя.

У результаті програми реабілітації від паління відмовилися 20 осіб. В ході тестування у них обсяг пениса збільшувався більше, ніж у інших учасників, а піка збудження вони досягали швидше.

Однак, чоловіки, які позбулися пагубної звички, не говорили про те, що їх реальне сексуальне життя покращилося. Учені впевнені: зміни на краще обов'язково стануть помітні не тільки в лабораторії, але й у спальні. Просто для цього потрібен час.

Дотепер уважалося, що паління провокує рак і хвороби серця. Нове відкриття, на думку експертів, стане ще одним аргументом для тих, хто завзято не бажає позбутися куріння. До речі, більш раннє дослідження вже встановило, що ризик стати імпотентом у курців зі стажем удвічі вище.

Джерело: Освітній портал