друкувати


В.Стасюк: Комерційний навчальний заклад не може називатись муніципальним

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-16 09:30:14

Івано-Франківський муніципальний коледж своєю назвою вводить в оману абітурієнтів, - переконаний депутат міської ради обласного центру «бютівець» Володимир Стасюк.

З його слів, йдеться про комерційний навчальний заклад, який відкрився нещодавно на базі орендованих приміщень Івано-Франківської ЗОШ № 19. Вказана структура, зі слів депутата, готує фахівців у тих сферах, спеціалістів у яких і без того достатньо випускають діючі в місті державні навчальні заклади.

В діяльності муніципального коледжу пан Стасюк вбачає щонайменш дві проблеми.

По-перше, з його слів, з 2002 року в нашому місті зберігається тенденція до збільшення народжуваності дітей, а відповідно передача однієї з шкіл під комерційну структуру є неприпустимою, оскільки загрожує перевантаженням в майбутньому інших загальноосвітніх закладів.

По-друге, на рекламних листівках муніципального коледжу зображено приміщення ЗОШ №19 і зазначено, що вказаний заклад є приватним. Яким чином в’яжеться приватний статус коледжу зі словом «муніципальний» у його назві, власне, і цікавить народного обранця.

Він переконаний, що це навмисне введення в оману абітурієнтів та їх батьків в інтересах комерції і хотів би знати, хто погоджував назву вказаного навчального закладу та коли буде припинено оренду приміщення ЗОШ.

Автор: Сергій БІЛИЙ