друкувати


Теплоенергетики несуть збитки через … автономку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-15 05:02:54

Одною з основних причин збитковості ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» є зменшення теплового навантаження внаслідок численних відключень від центрального теплопостачання власників систем автономного опалення.

Про це повідомив сьогодні, під час пленарного засідання 14-ї сесії Івано-Франківського міської ради 6-го демократичного скликання міський голова обласного центру Віктор Анушкевичус.

З його слів, на сьогоднішній день борг міста перед ДК «Газ України» становить 132 мільйони гривень. В разі, якщо вдасться домогтися виконання для Івано-Франківська норм Закону ця заборгованість складе 52 мільйони гривень, проте погасити самотужки івано-франківські теплоенергетики в змозі лишень 6 мільйонів гривень.

За даними керівництва ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», на сьогоднішній день до централізованого опалення в обласному центрі підключені 42 тисячі квартир. 13 тисяч квартир, тобто понад 25% вже від’єдналися через встановлення їх власниками автономних опалювальних систем. Внаслідок цього збитки по тепло навантаженню цьогоріч склали близько 20 мільйонів гривень, а з урахуванням ситуації з тарифами наступного року прогнозуються збитки на рівні близько 25 мільйонів гривень.

Автор: Сергій БІЛИЙ