друкувати


Депутат М.Сеньків: Генеральний план міста має бути загальнодоступним

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-15 03:45:27

На сьогодні в Івано-Франківську склалася ситуація, коли про генеральний план чули всі, але бачили його лишень кілька осіб, - вважає депутат міської ради від ВО «Свобода» Михайло Сеньків.

З його слів, керівництво обласного центру Прикарпаття сьогодні уперто порушує вимоги чинного законодавства. Йдеться, зокрема, про Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності», стаття 17 якого чітко передбачає, що «загальна доступність матеріалів генерального плану населеного пункту забезпечується шляхом його розміщення на веб-сайті органу місцевого самоврядування та у місцевих періодичних друкованих засобах масової інформації, а також у загальнодоступному місці у приміщенні такого органу».

Відтак, в ході сьогоднішнього пленарного засідання 14-ї сесії Івано-Франківської міської ради пан Сеньків звернувся з депутатським запитом до міського голови обласного центру, в якому попросив поінформувати його щодо заходів, які вживаються для забезпечення загальної доступності генплану Івано-Франківська для ознайомлення мешканцями міста.

Автор: Сергій БІЛИЙ