друкувати


У Москві воліли б уникнути винесення газового питання з Україною в міжнародні суди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-15 10:45:02

У Москві воліли б уникнути винесення газового питання з Україною в міжнародні суди. Про це повідомило високопоставлене джерело в МЗС Росії.

"Я все-таки сподіваюся на здоровий глузд. У наших відносинах з України, напевно, навряд чи доцільно виходити на якісь судові інстанції. Думаю, все це цілком вирішуване на двосторонньому рівні", - зазначило джерело.

Раніше українська сторона заявляла про готовність звернутися до Стокгольмського арбітражного суду з метою добитися перегляду газових угод з РФ, якщо про це не вдасться домовитися безпосередньо з Москвою.

Як повідомлялося раніше, президент Віктор Янукович заявив про фактичну готовність матеріалів для подачі в суд щодо газових контрактів з Росією.

З його слів, зараз Україна переплачує 200 доларів за кожну тисячу куб. м. газу, а це, як зазначає президент, 5-6 млрд доларів на рік.

Справедливою ціною на газ для України Янукович вважає ціну на газ для Німеччини мінус 70 доларів транзитного тарифу від кордону Росії до Німеччини й ще мінус 100 доларів на тис. куб. м згідно з "харківськими угодами".

Джерело: ТСН