друкувати


Івано-франківські пожежні вивчають англійську і готуються до масових ДТП

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-15 04:45:05

Диспетчери чергової служби «101» управління МНС в Івано-Франківській області незабаром заговорять англійською. Про це розповів вчора начальник управління полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький.

З його слів, йдеться про підготовки очолюваного ним органу до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року і пов’язаного з цим напливу іноземців.

«Відтак, співробітники диспетчерських служб, - розповідає пан Чернецький, - тепер зможуть оперативно реагувати на будь-яке повідомлення про надзвичайну ситуацію, навіть якщо до них звернеться іноземний громадянин».

Як стверджує головний рятувальник області, для цього в МНС не планують створення окремих спеціальних центрів з вивчення іноземних мов, а використовуватимуть на договірній оплатній основі діючі на сьогоднішній день сертифіковані центри.

Інші основні моменти, на які звертають особливу увагу прикарпатські рятувальники в контексті підготовки до «Євро-2012», це приведення у пожежобезпечний стан аеропортів, вокзалів, об’єктів готельно-ресторанного бізнесу, а також підготовка до оперативного реагування на виникнення дорожньо-транспортних пригод з людськими жертвами. Адже, за словами начальника управління, в період проведення чемпіонату Європи очікується різке збільшення кількості автотранспорту на дорогах нашої області, а отже і кількість ДТП зростатиме.

Автор: Сергій БІЛИЙ