друкувати


Висота пожежним не завада

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-15 04:30:55

Бійці пожежно-рятувальної служби Івано-Франківського міського управління УМНС в області мають змогу сьогодні врятувати людей на будь-якому поверсі будь-якого з висотних будинків обласного центру Прикарпаття.

В цьому запевнив під час прес-конференції 14 вересня начальник обласного управління МНС України полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький.

З його слів, в розпорядженні івано-франківських пожежних є сучасна висотна 50-метрова авто драбина, за допомогою якої рятувальники можуть дістатись навіть на дах 16-поверхівки, хоча таких будівель на сьогоднішній день в місті Івана Франка немає.

Крім того, зважаючи на специфіку міської забудови – наявність вузьких вулиць і проїздів, пожежні обласного центру, як стверджує пан Чернецький, активно користуються наявні у них компактні автоцистерни на базі малогабаритних автомобілів «Газель» і «Соболь».

«Вони, – зазначив головний рятувальник області, – хоча й не дають змоги взяти великий обсяг води, проте чудово протискуються там, де не пройде велика автоцистерна».

За словами В.Чернецького, суттєву допомогу в оснащенні рятувальників усім необхідним спорядженням та технікою сьогодні надають місцеві органи влади. Так, протягом поточного року в районах області місцеві підрозділи пожежно-рятувальної служби отримамали допомоги від місцевої влади на суму близько 400 тисяч гривен. Крім того, близько 190 тисяч гривень склала допомога управлінню МНС України від обласної влади. Вказана сума включає придбання квадроцикла для гірських рятувальників, захисних костюмів Л1 та панорамних масок для пожежних і бійців підрозділів РХБ захисту.

Автор: Сергій БІЛИЙ