друкувати


У структурах МНС триває реорганізація

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-15 12:30:08

Реорганізація, яка триває сьогодні у структурах міністерства з питань надзвичайних ситуацій та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи суттєво відбилася на структурі управління МНС в Івано-Франківській області.

Як повідомив під час прес-конференції 14 вересня начальник управління полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький, в рамках реорганізації на третину довелося скоротити управлінській апарат та ліквідувати деякі підрозділи.

Так, відповідними нормативними актами МНС було ліквідовано Центр швидкого реагування, який базувався в селі Ценжів, Тисменицького району, Івано-Франківський гірський пошуково-рятувальний загін та Івано-Франківський річковий координаційний аварійно-рятувальний центр. Натомість людськими та матеріально-технічними ресурсами ліквідованих структур було суттєво підсилено Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення, що організаційно входить до структури УМНС в області і базується в місті Івано-Франківську. Тож відтепер, як зазначає пан Чернецький, вказаний підрозділ перетворився на потужний багатофункціональний загін, готовий оперативно реагувати на надзвичайні ситуації будь-якого виду і походження. Для цього до його складу увійшла ціла низка функціональні підрозділи, як-от: пожежний, піротехнічний, порятунку на воді, гірських рятувальників та боротьби з радіаційним, хімічним і біологічним забрудненням місцевості.

Крім того, на Прикарпатті віднедавна створено новий наглядовий орган – управління держтехногенбезпеки.

Автор: Сергій БІЛИЙ