друкувати


Пільгою майже 9 млн грн з податку на прибуток скористалися підприємства Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-13 04:10:10

Майже 9 млн грн буде використано підприємствами Івано-Франківської області на капітальні вкладення з будівництва (реконструкції, модернізації) міждержавних, магістральних та розподільчих (локальних) електричних мереж, електричних станцій та магістральних газопроводів.

Зазначена сума податку задекларована за другий квартал ц.р у поданих деклараціях з податку на прибуток, як така, що пільгується підприємствами паливно-енергетичної галузі Івано-Франківщини.

Згідно п.154.8 ст.158 Податкового кодексу України звільняється від оподаткування прибуток підприємств паливно-енергетичного комплексу в межах фактичних витрат, що передбачених інвестиційними програмами  у сфері електроенергетики і на ринку природного газу, на капітальні вкладення з будівництва (реконструкції, модернізації) електричних мереж, магістральних газопроводів та інше.

Загалом, за підсумками ІІ кварталу поточного року, в податкові органи області подано понад 7,3 тис. податкових декларацій по податку на прибуток підприємств, якими визначено сплата цього податку до державного бюджету в сумі 47,7 млн грн.

Задекларовані суми податку на прибуток вже поступили до бюджету.

За матеріалами відділу адміністрування податку на прибуток ДПА в Івано-Франківській області