друкувати


Більше третини українців вважають, що їхня хата з краю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-13 11:45:36

38% опитаних Research & Branding Group за жодних обставин не вступлять у конфлікт і не будуть брати участь у вуличних акціях протесту.

Про це свідчать результати дослідження, повідомляє Gazeta.ua

Респондентам було поставлене питання, за яких умов вони готові вступити в серйозний конфлікт, брати участь у вуличних акціях протесту.

При цьому 29% опитаних відповіли, що вони готові взяти участь в акціях протесту, якщо у них не залишиться засобів для існування, 26% - у разі посягання на членів їхньої сім'ї, 8% - через затримку виплати зарплати, 7% - за умови політичних репресій, 5% - через образи країни, 4% - за інтереси друзів, по 2% - за образу населеного пункту, де проживають респонденти і бізнесу опитуваних і 1% - за найменшого приводу.

У той же час 8% опитаних не змогли відповісти на поставлене запитання.

Опитування проводилося 12-22 серпня, в його рамках було опитано 2075 респондентів старше 18 років у 24 областях та Криму. Статистична похибка становить 2,2%.

Нагадаємо, під час опитування, яке компанія Research & Branding Group проводила на початку березня, 48% опитаних вважали, що в Україні не можуть відбутися масові акції протесту, подібні до тих, які відбувалися на той момент в країнах Північної Африки та Близького Сходу.