друкувати


У Івано-Франківську відбувся майстер-клас з "ручних тіней"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-09 04:30:24

Приборкати тінь. Це містичне явище стало предметом навчання на спеціалізованому майстер-класі з «ручних тіней». Чудовий подарунок для тих, хто звик все робити власноруч.

Адже у якості матеріалу використовують саме руки. Окрім них потрібне ще джерело світла. Більше нічого, окрім бажання відточувати нехитру майстерність. Коли техніка сягає високого рівня чіткості — забавка стає мистецтвом.

Мета майстер-класу — довести, що руки — це не лише кінцівки, необхідні людині для виживання, але й засіб для того, щоб зробити життя цікавим, красивим та приємним. Хіромантія, масаж, фортепіано, каліграфія та орігамі — ось далеко не повний перелік корисного та прекрасного, що можна зробити власними руками. Гратися з наслідками світла зібралося чимало охочих.

У своєрідному мінітеатрі тіней навчають показувати тіні різноманітних тварин, птахів та інші цікаві силуети. Для людей, які опанували це мистецтво, навіть вимкнення світла може стати приємним сюрпризом. Тобто зайвим приводом запалити свічку і поринути в дитинство.

Джерело: Радіо «Західний полюс»