друкувати


Початок навчального року — стрес не лише для першокласників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-09 03:30:16

Початок навчального року — стрес не лише для першокласників, але й усіх учнів. Канікули завершилися, починаються суворі шкільні будні — підйом із самого ранку, уроки та домашні завдання.

Якщо перші кілька днів діти йдуть до школи у піднесеному настрої, то згодом бадьорість зникає. Розбудити вранці школяра стає все важче. Буває й таке, що учні засинають просто на уроках.

Аби допомогти дитині подолати стресовий стан варто докласти чимало зусиль. Передусім — привчити дитину до певного режиму.

Стан тривоги, переконують психологи, це звична реакція дітей на перехід від канікул до навчання. Тому без адаптації не обійтися.

Найважливіша роль у цьому процесі відведена батькам. вони повинні закцентувати увагу свого чада на позитивних враженнях від відпочинку та зустрічі з друзями. А ще нагадати — навчальний процес — це дисципліна.

Набратися терпіння варто і вчителям. Педагоги повинні зважити на те, що діти лише повернулися з відпочинку і їм важко сконцентрувати увагу. Підганяти школяра не можна — він має плавно влитися у навчальний процес. Лише тоді здобувати знання стане легко, а оцінки будуть вищими.

Джерело: Радіо «Західний полюс»