друкувати


Покращення інфраструктури в лісах Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-08 04:45:57

Будівництво лісових доріг – одне з пріоритетних завдань для підвищення ефективності ведення лісового господарства області. Наявність добре розвиненої мережі автошляхів у лісі це обов’язкова умова повноцінного лісовідновлення та догляду за лісовими культурами, охорони деревостанів від шкідників та пожеж, а також вільний доступ транспорту та механізмів до лісових ділянок для проведення лісозаготівельних робіт.

Цього року з Держбюджету України Івано-Франківщині було виділено 10 млн. гривень для будівництва лісових автомобільних доріг. За ці кошти державними лісогосподарськими підприємствами до кінця 2011 року буде збудовано 20,1 км, у тому числі Державним підприємством «Брошнівське лісове господарство» – 2,1 км, ДП «Верховинське лісове господарство» – 2,7 км, ДП «Вигодське лісове господарство» – 3,2 км, ДП «Гринявське лісове господарство» – 4,1 км, ДП «Делятинське лісове господарство» – 1,9 км, ДП «Осмолодське лісове господарство» – 4,2 км та ДП «Солотвинське лісове господарство» – 2 км.

На території лісфондів підвідомчих підприємств Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства триває, також, будівництво доріг за власні кошти та за кошти, виділені з Обласного бюджету. Загалом, до грудня поточного року заплановано здати в експлуатацію 19,6 км лісових доріг, з яких, станом на сьогодні, 15,2 км вже збудовано.

Джерело: Прес-служба ІФОУЛМГ