друкувати


У МОН України стурбовані зростанням числа курців серед школярів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-08 04:10:48

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України стурбоване поширенням тютюнопаління в учнівському середовищі. Про це йдеться в листі Міносвіти №1/11 8346 від 5 вересня, направленому мерам міст.

"Існуюча ситуація щодо поширення негативних явищ серед української молоді має сумну статистику. Так, за результатами статистичного дослідження, серед учнівської молоді у віці 15-16 років 63% хлопців і дівчат вже мають досвід куріння", - наголошується у листі.

Міносвіти звертає увагу на те, що в Києві біля кожної школи розташовано в середньому 7 кіосків, в яких можна купити тютюнові вироби або побачити рекламу тютюну і алкогольних напоїв.

"Подібна ситуація спостерігається і в інших регіонах країни, особливо в крупних містах. Це сприяє поширенню негативних звичок серед учнівської молоді і призводить до погіршення їх здоров'я, а значить і майбутнього нації в цілому", - наголошується у листі.

Виходячи з вищевикладеного, Міносвіти звертає увагу мерів на проблему розміщення кіосків біля шкіл і підкреслює, що вирішення цієї проблеми можливе лише за умови об'єднання зусиль центральних, місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування.

Міносвіти звернулося до мерів з проханням взяти участь в обговоренні концепції програми "Формування здорового способу життя молоді України" на 2013-2017 роки, проаналізувати вказану ситуацію і надати пропозиції щодо вирішення проблеми.

Джерело: Освітній портал