друкувати


Педагоги оцінюють якість шкільної освіти в Україні як посередню

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-07 10:45:37

Переважна більшість українських педагогів оцінюють шкільну освіту в країні як посередню. Про це свідчать результати опитування методистів суспільно-гуманітарного та природничо-математичного профілів, проведеного Центром освітнього моніторингу.

Експерти Центру освітнього моніторингу в рамках проекту "Громадський центр аналізу освітньої політики", що реалізується в 2011р. за підтримки Міжнародного фонду "Відродження", наприкінці минулого навчального року провели анкетування методистів районних відділів освіти на предмет вивчення їх погляду на стан якості загальної середньої освіти у країні.

Всього було опитано 326 методистів суспільно-гуманітарного та природничо-математичного профілів, методистів з питань оцінювання, бібліотечних фондів та новопризначених фахівців зі всіх регіонів. Методисти, що взяли участь в анкетуванні, працюють вчителями різних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах; вони мають різний вік (від 26 до 63 років) та стаж роботи на посаді (від 1 до 37 років).

Понад 70% опитаних вважають стан загальної середньої освіти в країні досить посереднім, 1,6% – низьким, а 7,2% взагалі не спромоглися оцінити його. Водночас 19,2% учасників опитування вважають стан якості шкільної освіти в Україні достатнім як для розвиненої країни; 0,8% – високим.

Джерело: Освітній портал