друкувати


Перший долинський велоквест

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-01 05:45:10

Цікавою, насиченою та різнобічно спрямованою намагаються робити кожного року програму Днів міста Долини організатори святкувань. Ось і цього року, в поєднанні із вже традиційними заходами, як то: свято Бойківського меду та ремесел, дитячі ігрові дійства, концерти та розважальні заходи, до програми свята додались нові цікаві проекти. Одним із них став успішно проведений в неділю 28 серпня перший в нашому місті велосипедний квест.

Велоквест – це інтерактивне спортивно-інтелектуальне змагання, яке вже давно завоювало популярність у світової молоді, а також набуло поширення і в багатьох містах України. Змагатись в ньому, залежно від умов, можуть як команди з кількох учасників так і одиночні гравці. Перед стартом кожній з команд видається картка з набором завдань: головоломок, ребусів, загадок. Вирішення кожного з них приводить учасників до певної локації в місті. Проте, не пошук цих локацій є головним завданням квесту, адже діставшись на велосипедах до визначеного завданням місця, на ньому ще потрібно відшукати заздалегідь сховані призові коди. Залежно від складності загадки та віддаленості локації в межах ігрової зони, на кожному такому місці організатори ретельно маскують від 1 до 3 призових кодів. Вони можуть бути заховані в найбільш непередбачуваних та складно доступних місцях. Так що, окрім доброї фізичної підготовки та кмітливості, учасники квесту повинні володіти хорошим відчуттям командної роботи та спритністю, щоб не гаяти зайвого часу на пошуки.

Деякі завдання, привівши на команду на локацію, передбачають виконання нею певного додаткового завдання з метою отримання коду від агента. Наприклад, розшифрувавши одне із завдань долинського велоквесту і зрозумівши що їхати потрібно на хлібозавод, команда, для того щоб отримати код, повинна була знайти продавця хлібного кіоску та передати йому наперед визначене завданням кодове послання. У відповідь на почуті кодові слова, продавець віддавав команді булочку, в якій було заховано папірець з призовим кодом. Чи, наприклад, в іншому завданні командам потрібно було знайти на сходах біля міської ради агента, якому, для того щоб отримати код, потрібно було принести оригінальне фото на камеру мобільного телефону. Родзинка завдання полягати в тому, що члени команди повинні були попередньо написали назву своєї команди по буквах на окремих листках паперу, знайти відповідну кількість перехожих та сфотографуватись з ними таким чином, щоб кожна окрема людина на фото тримала в руках один листок паперу. А враховуючи ще й те, що шлях до більшості місць призначення команди випитували в пересічних перехожих, можна стверджувати що в квест у неділю в Долині бавилась добряча кількість людей.

Ну, а позмагатись у швидкості, кмітливості та спритності на долинський велоквест, окрім команди нашого міста, прибули також команди гостей із міст Львів, Івано-Франківськ, Стрий та Болехів. У підсумку тригодинного змагання, з майже 100% результатом в пошуку кодів, в змаганні перемогла команда Болехова. Такий же результат в пошуку кодів продемонструвала на фініші команда Львова, яка посіла другу сходинку, програвши від болехівчанам за показником витраченого часу. І надзвичайно приємним є те, що команда долинян, не зумівши відшукати лише одного коду, в підсумку посіла призове третє місце.

Нагородження переможців і призерів велоквесту грамотами та цінними подарунками відбулось на сцені свята Бойківського меду, після закінчення чого гості зі Львова подарували присутнім незабутнє шоу з екстремального велотріалу. На пам’ять про велоквест в Долині кожен учасник, що взяв у ньому участь отримав оригінальну футболку (різних кольорів для окремих команд), значок, посвідчення учасника та гарні незабутні враження.

Організатори заходу ТІЦ «Бойківщина» та Долинська міська рада щиро сподіваються, що цей успішний захід сприятиме популяризації велосипедного руху та здорового способу життя серед населення нашого міста. Для цього сьогодні в Долині є всі передумови, а міська влада вже робить перші конкретні кроки для підтримки велосипедистів: обладнує місця для паркування велосипедів та розробляє проект будівництва велосипедних доріжок. Міська рада щиро сподівається, що міцною опорою її амбітним планам розвитку велосипедного руху повинні стати самі любителі двоколісного транспорту в Долині. А тому, пропонуємо всім бажаючим, кому не байдужий велосипед та здоровий спосіб життя, долучитись за підтримки Долинської міської ради до створення міського велоклубу. Чекаємо на Вас та зобов’язуємось всіляко підтримати створення такої організації та її діяльність.

Всіх бажаючих запрошуємо телефонувати за номером 2-70-07 або надсилати свої пропозиції на електронну адресу drada_if@ukrpost.ua.

Джерело: rada.dolyna.info