друкувати


Д.Лащук: Переконаний, що ми й надалі не розчаруємо наших уболівальників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-01 02:30:15

Нещодавно команда «Карпати» з Коломийщини здобула тріумфальну перемогу у фінальному матчі розіграшу кубка області з футболу, який відбувся у Калуші, у День Незалежності України.

Нагадаємо, що «Карпати» перемогли «Яспіль» з Ясенова-Пільного Городенківського району з рахунком 3:1. Продовжуємо тему в розмові з Президентом футбольної команди Дмитром ЛАЩУКОМ.

— Пане Дмитре, до 20-ї річниці Незалежності України Ваша команда зробила достойний подарунок. Вітаємо!

— Дякую. Особливо щире спасибі усім уболівальникам, які приїхали у Калуш, підтримували команду під час гри. Група підтримки налічувала десь до двохсот осіб. Було добре чути, як вони скандують, аплодують. Ми відчували їхню потужну позитивну енергетику, віру в наші сили й перемогу — і це нам дуже допомогло. Від імені команди, від себе особисто дякую районній і міській владі в особі Михайла Негрича та Ігоря Слюзаря за сприяння, розуміння, підтримку.

— Крім підтримки влади, глядачів, що, на Вашу думку, сприяло перемозі? Вочевидь, напружених моментів у боротьбі за кубок не бракувало?

— Найважчими були дві гри з командами-тезками з Брошнева і Болехова. Що стосується самого фіналу, то у футболістів був хороший стимул і за якісним складом наша команда переважала суперників. Сприяла перемозі обрана тактика гри: після першого тайму я вніс відповідні корективи, віддавши перевагу супернику, щоб проводити контратаки, і як виявилось це було правильно, ну і, звичайно ж, перемога — це результат напружених тренувань, зусиль і повної віддачі кожного з гравців.

— Для тих, хто тільки приєднався до числа шанувальників Вашої команди, нагадайте, як відбувалося її становлення?

— Ні для кого не секрет, що починалося усе з команди «Карпати» (Печеніжин). Вона і зараз становить основу теперішньої, уже в статусі міськрайонної. У 2006-ому «Карпати» стали абсолютними чемпіонами нашого району з футболу, перемогу вибороли і дорослий, і юнацький склади команди. Наступного, 2007-ого, команда стартувала у першості області, посіла ІІІ місце серед дорослих і комплексному заліку. 2008 року команда стала півфіналістом кубка області й абсолютним чемпіоном першості області, вигравши обома складами. 2010 року на зборах у Польщі «Карпати» виграли всі офіційні матчі у лідера другої ліги їхнього чемпіонату. А вже у квітні команда стартувала у чемпіонаті області. Ставили перед собою завдання: потрапити у трійку призерів. Із наміченим справились успішно.

Після того, як печеніжинська команда стала чемпіоном області відбулася зустріч із головою райдержадміністрації Михайлом Негричем та міським головою Ігорем Слюзарем. Було запропоновано утворити команду, яка представлятиме Коломийщину з перспективою фінансування з боку району і міста.

— Як виконуються ці домовленості?

— З того часу минуло сім місяців. Ми провели два навчально-тренувальні збори. Команда посідає друге місце в чемпіонаті області, всього три очка відділяють нас від лідерів. Поки що. Ми повсякчас відчуваємо і морально, і матеріально підтримку районної і міської влади. У порівнянні з минулим роком зроблено багато. Футбольне поле уже відсотків на 85 задовольняє футболістів. Встановлено сучасне електронне табло. Але є ще над чим працювати: і стадіон, і роздягальні потребують продовження ремонту, треба вирішувати фінансові, кадрові питання — підсилити основний склад. І ми в цьому сподіваємося, що влада району, міста й надалі нас підтримуватиме, адже Михайла Негрича та Ігоря Слюзара часто бачимо на глядацьких трибунах, а це підтверджує, що вони палкі прихильники футболу і нашої команди не лише з обов’язку, а й за покликом, потребою душі, серця. Це дуже приємно.

— На рівні області ви отримали перемогу у всьому, чого хотіли. Які плани надалі?

— Ще як «Карпати» (Печеніжин) торік ми виграли чемпіонат області, супер-кубок області й для нас залишалася мета — кубок області. Команда в новому статусі виборола цей титул, тож у планах здобути право бути у другій лізі чемпіонату України. Але спершу ще треба виграти чемпіонат області.

— Обіцяєте це своїм уболівальникам?

— Сподіваюсь і вірю у наших хлопців. Вони на досягнутому не зупиняться. І плани є, і перспектива бачиться, і підмога відчувається, тому від імені команди, від себе особисто я дякую всім за високу оцінку коломийських «Карпат». Дякую за прихильність, підтримку усім, хто був причетний до організації та проведення кубка області, тим, хто за нас уболівав, тим, хто допомагав, хто у нас вірить. Переконаний, що ми й надалі не розчаруємо ні владу району й міста, ні наших уболівальників і ще довго будемо тішити їх цікавою грою.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА