друкувати


Механізм утворення цін на деревину розроблятиметься спільно з представниками галузі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-09-01 10:30:51

29 серпня в Києві начальник Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства Олексій Голубчак, начальники інших обласних управлінь та керівники Держлісагенства взяли участь у спільній прес-конференції керівників лісівничої галузі України та директорів провідних деревообробних підприємств.

Вперше за багато років вони разом почали працювати над розробкою механізму співпраці та організації конструктивного діалогу. Лісівники і деревообробники шукатимуть спільні вигідні шляхи реалізації лісових ресурсів.

"Ми усвідомлюємо, що робимо спільну справу і обов’язково маємо дійти згоди. Саме тому, сьогодні ми домовилися разом розробити оптимальний механізм формування цін на необроблену деревину, аби запобігти конфліктів у майбутньому. Почали з того, що на аукціони з продажу необробленої деревини четвертого кварталу поточного року стартова ціна підніматися не буде і залишиться на рівні третього кварталу", - зазначив Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

Слід зазначити, що формування економічно обґрунтованої ціни на лісові ресурси забезпечить нові надходження в галузь лісового господарства, які будуть направлені на розвиток та удосконаленні лісової інфраструктури, що також є і в інтересах деревообробників. Адже розвиток лісової інфраструктури та будівництво лісових доріг дозволять суттєво покращити об’єми лісоматеріалів, представлених на продаж, та збільшить їх асортиментну структуру.

Під час прес-конференції Голова Держлісагентства Віктор Сівець відзначив зростання основних економічних показників діяльності галузі лісового господарства. «Зростання реалізації деревини в Україні досягло 41%. За 7 місяців поточного року реалізація зросла на 800 млн. грн. і становить у порівнянні з аналогічним періодом минулого року 41%. Це досягнуто не завдяки збільшенню обсягів заготівлі, а завдяки реалізації деревини на аукціонах та налагодженій співпраці з експортерами» - підсумував Голова Держлісагентства Віктор Сівець.