друкувати


Органами ДПС Івано-Франківської області проведено 979 перевірок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-30 03:45:57

З початку року податківцями області проведено 979 перевірок суб’єктів господарювання юридичних та фізичних осіб, що складає всього один відсоток від тих, які перебувають в активному стані (69229).

І надалі кількість перевірок не зростатиме, про що свідчать останні зміни до Податкового кодексу України, якими обмежено фактичні перевірки фізичних осіб - підприємців, які не зареєстровані платником податку на додану вартість, та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування,

Також змінами до Податкового кодексу України визначено умови при яких проводяться документальні та фактичні перевірки.

Зокрема, у документі на перевірку має бути назва платника податку, який перевіряється), мета, вид (планова або позапланова, фактична), підстави, дата початку та тривалість перевірки, реквізити наказу про проведення відповідної перевірки, найменування та реквізити суб'єкта (об’єкта), перевірка якого проводиться (прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи.

Документ є дійсним за наявності підпису керівника або його заступника, що скріплений печаткою органу державної податкової служби посада та прізвище посадової (службової) особи, яка проводитиме перевірку, а також службового посвідчення осіб, які зазначені в направленні на проведення перевірки.

Непред'явлення або ненадання документів, визначених Кодексом платнику податків, є підставою для недопущення посадових (службових) осіб органу державної податкової служби до проведення документальної або фактичної перевірки.

Зміни до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України прийняті ЗУ від 07.07.11 № 3609-VI, який набрав чинності 6 серпня 2011р.)

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області