друкувати


Р.Коцаба: В Івано-Франківську патріотів і оптимістів вдвічі більше, ніж злих скигликів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-26 10:30:51

Чи був цьогорічний День Незалежності сумним? Таке питання намагався дослідити івано-франківський громадський діяч Руслан Коцаба, проводячи своє чергове вуличне експрес-опитування.

На запитання, що спонукало його поставити в центр дослідження саме питання сумного Дня Незалежності, політик відповів, що для цього є певні політичні та соціальні передумови, такі, як, скажімо, скасування офіційних торжеств – військового параду та урочистої ходи по Хрещатику – у столиці, економічні негаразди населення при відвертому «жируванні» олігархів та політиків найвищого масштабу тощо.

Як би там не було, а це твердження було спростовано мешканцями та гостями Івано-Франківська, що взяли участь у голосуванні (таких назбиралося 147 осіб). Бо ж 60% з них висловили переконання, що, не дивлячись ні на що, Україна процвітатиме, а вони в свою чергу готові їй в цьому допомогти і навіть віддати, якщо доведеться, за неї життя.

Вдвічі менше виявилось таких, що схильні валити усі біди на злочинну владу, бандитів та комуністів, яким в нашій країні «живеться найкраще».

Цікаво, що кілька івано-франківців навіть волі б краще жити в СРСР, ніж в сучасній Україні, а дехто взагалі переконаний, що Батьківщину краще любити в еміграції. На щастя, такі думки сповідують одиниці і загальної погоди в місті, як виявило дослідження, не роблять.

Автор: Сергій БІЛИЙ