друкувати


Просто неба приготували близько сотні страв за старовинними рецептами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-25 11:45:49

Свято щирого смаку — без будь-яких домішок. Це фестиваль «Смачний Спас». Його мета — збереження і розвиток автентичної Карпатської кухні. Другий рік поспіль гостей фесту приймає однойменне село Спас на Коломийщині.

Просто неба приготували близько сотні страв за старовинними рецептами місцевих родин. І звісно, почастували ними усіх бажаючих. Фестиваль не зраджує своїм принципам. Тож навіть в ремеслах, яким навчали гостей свята на майстер-класах, послуговуються виключно органічною сировиною.

Святкове дійство покликане підтримати також здоровий спосіб харчування і органічне землеробство. Тому Федерація органічного руху України організовує вже традиційні ярмарки відповідних продуктів вітчизняних виробників.

Аудиторія фестивалю зростає щороку. Якщо минулого року до села Спас завітали близько 15 тисяч гостей, то у 2011-му їх майже на третину більше. Наступний фест вирішили провести на новому місці. Свято карпатської автентичної кухні у 2012-му прийматиме Микуличин. Естафету фестивалю його майбутнім організаторам урочисто передали під завісу «Смачного Спасу-2011».

Джерело: Радіо «Західний полюс»