друкувати


Четверту частину надходжень земельного податку забезпечують фізичні особи Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-25 01:30:02

Вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів є плата за землю, що зараховується на рахунки відповідних міських, сільських/селищних рад на території яких розташовані земельні ділянки.

Загалом надходження від плати за землю, по Коломийській ОДПІ, складає 10 відс. від загальної суми надходжень до місцевих бюджетів.

За сім місяців 2011 року платниками м.Коломия та Коломийського району сплачено 5070,5 тис. грн земельного податку та орендної плати, з яких 1252,1 тис. грн – плата за землю сплачена фізичними особами – це четверта частина надходжень земельного податку.

Порядок нарахування та сплати плати за землю регламентується нормами Податкового кодексу України. Громадяни – платники земельного податку, до набрання чинності Податковим кодексом України, сплачували податок двічі на рік рівними частинами: до 15 серпня та до 15 листопада. З прийняттям ж Податкового кодексу сплата повинна здійснюватися впродовж 60 днів з дня вручення повідомлення-рішення, тобто, не пізніше 29 серпня поточного року.

Своєчасність та повнота сплати земельного податку сприяє виконанню соціально-економічних програм регіону, дає змогу оновлювати інфраструктуру, робити кращими наші міста і села, поліпшувати життя краян.

Джерело: Відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ