друкувати


В Івано-Франківську зросла кількість медичних закладів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-25 10:30:18

22 серпня в Івано-Франківську відбулося урочисте відкриття одразу двох медичних закладів. У селі Крихівці Івано-Франківської міської ради роботу розпочав Відділ загальної практики сімейної медицини Івано-Франківської міської поліклініки №1.

Це відділення має велике значення для розвитку та реорганізації медичної сфери міста. Адже до цього часу мешканці Крихівці, а це 5300 осіб дорослого населення і 714 дітей, зверталися за медичною допомогою до медичних закладів міста. І для людей похилого віку, і для батьків з малими дітьми, доїжджати до міських поліклінік було досить незручно. Проте Відділ загальної практики сімейної медицини вирішив усі медичні проблеми села. Тут проводиться лабораторне обстеження, фізіотерапевтичні методи лікування, є палата перебування хворих, УЗД-кабінет та жіночий оглядовий кабінет.

За словами головного лікаря Івано-Франківська Тараса Масляка, відкриття Відділу загальної практики сімейної медицини – це один із тих кроків, які на сьогодні пропонує уряд для покращення і реорганізації охорони здоров’я в Україні. Це перші кроки, які покращать обслуговування пацієнтів.

„Сімейний лікар вестиме людину від народження і протягом життя. А в цілому у Івано-Франківську зараз працює 21 заклад сімейної медицини”, – сказав Тарас Масляк.

Під час урочистого відкриття виступили також заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Михайло Верес, колишній начальник головного управління охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Любомир Малофій, головний лікар міської поліклініки №1 Іван Романюк, сільський голова Крихівців Василь Влашин.

Цього ж дня відбулося урочисте відкриття відремонтованого Педіатричного відділення №5 міської дитячої клінічної лікарні на вулиці Г.Хоткевича. Цьому відділенню саме виповнюється 20 років, тому відкриття його після проведеного капітального ремонту напередодні 20-ї річниці Незалежності України є особливо символічним. Приміщення педіатричного відділення давно потребувало ремонту. Як розповідає головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Неля Іванівна Ходак, тут працюють одні з кращих лікарів-фахівців, проте матеріальні умови праці ще донедавна були надзвичайно поганими.

Під час відкриття відділення виступила і заступник начальника ГУОЗ ОДА Зоя Ціхонь. За її словами, дуже приємно, що у місті є багато дітей і що місто так багато робить для дитинства. Тільки за останній період було відкрито реанімаційне відділення, палати покращеного перебування в міському пологовому будинку та відремонтоване відділення жіночої консультації №2.

„Дуже добре, що влада дбає про майбутнє Івано-Франківська”, – сказала Зоя Ціхонь.

Педіатричне відділення обслуговує близько 4 тисяч дітей, серед яких чимало немовлят. Свого часу планові обстеження проходили тут і всі троє синів міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса.

Віктор Андрюсович розповів, що на даний час проходить реконструкція басейну в міській дитячій клінічній лікарні. На протязі кількох тижнів відбудеться відкриття станції швидкої допомоги в мікрорайоні Пасічна. Зараз там відбувається комплексна реконструкція приміщень, де цілодобово працюватимуть 2 бригади медичних працівників.

„І це далеко не повний перелік того, що відбувається в медицині міста. Адже до завершення підходить побудова дренажних систем на базі центральної міської клінічної лікарні, відбуваються ремонтні роботи в операційному блоці, триває робота над відділенням малоінвазивної хірургії. Керівництво міста і медики працюють спільно. Адже найголовніше для них – здоров’я івано-франківців”, – сказав Віктор Анушкевичус.