друкувати


Невизначеність з податками спричинила дефіцит

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-20 02:30:44

З першого серпня у дію вступила постанова, яка наклала 20% ПДВ на памперси, презервативи та ще цілу низку товарів медичного призначення. Доки підприємці та гуртівні займалися переоцінкою продукції, Кабмін видав нову постанову вже від 16 серпня, в якій цей податок відмінив.

Якщо на словах це дуже просто, то на практиці проблем не порахувати. В першу чергу хаос в аптеках. За 2 тижні побоюючись суттєвого подорожчання мешканці скупили там чи не усі презервативи. Провізори нові партії як контрацептивів, так і підгузників не замовляли — не знали куди діти 20% націнку. Тож наразі допродують старі запаси
Окремі аптеки, аби,як то кажуть не попадати на гроші, підняли ціну вже і на попередній завіз товару. Ними зараз займаються податківці.

Гуртівні теж у розпачі. Їм доведеться не лише переробляли усю бухгалтерію, але й приймати назад товар,який відпускали з 20% націнкою.

І провізори, і представники гуртівень наразі у невизначеності. Кажуть, попри нову постанову, ходять чутки, що на цьому гра з ПДВ ще не закінчена.

Джерело: Радіо «Західний полюс»