друкувати


Легендарний потяг «Івано-Франківськ-Рахів» знову перетвориться на концертний майданчик

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-20 12:30:33

Легендарний потяг «Івано-Франківськ-Рахів», відомий у народі як «Червона Рута», знову перетвориться на концертний майданчик. Попри обмеженість простору, передбачені тут і танці. Щоправда, пощастить пасажирам лише одного вагону.

У нічному потязі, який вирушає 27 серпня о 3–30, зберуться найвідданіші шанувальники української етномузики. А також герої чергового екомистецького проекту «Карпатський протяг» — гурт «Кораллі» з Івано-Франківська та львівська «Оратанія».

Майбутній «Карпатський протяг» відбуватиметься у рамках фестивалю сучасної культури «Потяг Dо Яремче». Однак пасажири музичного вагону не лише розважатимуться. Учасники гуртів у найрізноманітніший спосіб закликатимуть їх бути бути екологічно свідомими. Основний ворог екології, з яким веде боротьбу проект «Карпатський протяг» — це пластикове сміття або «спам». Вранці, коли прибудуть у пункт призначення транскарпатського експресу — закарпатський Рахів, пасажири особливого вагону візьмуть участь у екотолоці.

Незмінні учасники та ініціатори проекту «Карпатський протяг» з гурту «Кораллі» щойно повернулися з Гути. Серед здобутих на тихому полюванні у горах трофеїв — вже традиційно не лише гриби, але й пластикові пляшки.

Джерело: Радіо «Західний полюс»