друкувати


Ідею нового обласного фестивалю «Дженджур Фист» втілити у життя не вдасться

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-18 02:10:47

Ідею нового обласного фестивалю «Дженджур Фист» втілити у життя не вдасться. Принаймні цього року. Триденне свято з ретельно відтвореним життям та побутом Середньовіччя, планували розпочати 17 серпня.

Однак легендарний Пнівський замок, обраний місцем його проведення, своїм нинішнім аварійним станом завадив здійсненню планів. Переносити фестиваль на іншу локацію, впевнені його організатори, безглуздо.

Посприяти у реконструкції середньовічної фортеці поблизу Надвірної, розповідають представники оргкомітету фестивалю, пообіцяв губернатор Михайло Вишиванюк. Тож у серпні 2012-го етнічний фестиваль середньовічної культури «ДженджурФист» таки дебютує. Його назва як діалектизмом «фист», так і символом свята — коренем рослини дженджури — підкреслює надзвичайну міць.

Незмінними залишаються амбітні плани організаторів щодо рекордів майбутнього фестивалю. Серед них — найбільший казан з компотом на святі цього напою, та найбільша тарілка з освяченими на Яблучного Спаса фруктами. Досі тарілчаний рекорд утримує за собою Індія, де створили посуд діаметром 2 метри і 80 сантиметрів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»