друкувати


5 млн грн недоотримав івано-франківський міський бюджет за останні 6 місяців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-18 02:45:55

5 мільйонів гривень недоотримав міський бюджет за останні 6 місяців. Про це повідомили представники фінансового управління виконкому. Дане питання обговорили на останній сесії Івано-Франківської міськради.

 Зокрема зменшилась кількість зборів податку з доходу громадян. Також вже традиційно немає очікуваних коштів з продажу комунальної землі. Тож обранці розкритикували чиновників за неефективні пошуки нових ділянок для продажу через аукціон. Аби покращити наповнення казни, депутати мають намір переглянути список орендарів комунальних приміщень за пільговими тарифами.

Робити ж кадрові висновки щодо керівників, котрі відповідають за наповнення бюджету, більшість депутатів наразі наміру не має. Кажуть, що почекають кінця року, аби мати цілісну картину ефективності роботи тих чи інших управлінців. Однак частина обранців вважає, що проблеми, котрі має нині міський бюджет, будуть лише посилюватися. Адже в місті за останній час закрили дві великі установи — банк та прикарпатський юридичний інститут. А це означає збільшення недоїмки у казну.
Наразі активінших дій депутатів щодо наповнення казни варто очікувати у жовтні. Саме тоді вони будуть обговорювати підсумки виконання міського бюджету за 9 місяців.

Джерело: Радіо «Західний полюс»