друкувати


«ОПОРА» знайшла прогалини у «Електронному вступі»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-17 03:30:17

Громадянська мережа «ОПОРА» підбила підсумки спостереження за вступною кампанією на Прикарпатті. За словами керівника обласної організації ГМ «ОПОРА» Івана Маруняка, серйозних зауважень до роботи приймальних комісій у представників очолюваної ним структури не виникло.

Наприклад, такого явища, як черги біля приймальних комісій, вже не було. Цьогоріч такі позитивні зміни відбулись не лише завдяки збільшеному терміну прийому документів, але й завдяки належній підготовці університетів до вступу.

Утім, певні зауваження у Громадянської мережі ОПОРА викликає розподіл місць державного замовлення Мiнiстерством освiти і науки, молоді та спорту України. Оскільки інформація про державні замовлення абітурієнтів недоступна і її немає навіть у системі «Конкурс», то це може свідчити про те, що коригування обсягу державного замовлення відбувається у «ручному режимі».

Сама програма «Електронний вступ» на думку пана Маруняка є досить недосконалою, оскільки «Електронний вступ» не дозволяє ідентифікувати особу, яка заповнила електронну заяву. «Автоматичне перенесення даних із «Електронного вступу» до системи «Конкурс» відсутнє, тому обробка електронної заяви займає майже стільки часу, як і обробка звичайної заяви. Система «Електронний вступ» жодним чином не зменшила навантаження приймальних комісій при реєстрації абітурієнтів», - вважає пан Маруняк.

Автор: Вікторія БІЛА