друкувати


Д.Шлемко: Процес над Тимошенко – це перевірка реакції суспільства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-17 10:30:36

Засудження Юлії Тимошенко і її ізоляція не є самоціллю процесу над лідеркою ВО «Батьківщина».

В цьому переконаний голова обласної організації партії, народний депутат України Дмитро Шлемко. На його думку, мета сьогоднішніх процесів є значно ширшою.

«Мова не йде про Тимошенко як опозиціонера. - зазначив політик під час прес-конференції в Івано-Франківську, - На ній сьогодні перевіряють репресивну машину. Це як лакмусовий папірець на реакцію суспільства. Якщо суспільство мовчить значить можна посадити до в’язниці будь-кого, якщо не мовчить, то їм доведеться шукати інші важелі».

В якості механізму протидії «бютівці» пропонують формування Комітету опору диктатурі, до якого, зі слів пана Шлемка, погодились увійти усі без виключення опозиційні партії, в тому числі і «Наша Україна». Такі комітети створюються як в центрі, так і на місцях. На Прикарпатті основою для створення такої структури має стати діючий вже під егідою БЮТ Комітет національного порятунку.

Ще одним важелем спротиву має стати, на думку головного «білосердечного» Івано-Франківщини, консолідація самих «бютівців». Так, днями відбулась нарада голів трьох західноукраїнських обласних організацій ВО «Батьківщина» - Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської, - які домовились про координацію дій та прийняли спільне звернення до галичан.

Автор: Сергій БІЛИЙ