друкувати


Українці не мають чіткого уявлення про систему вступу до ВНЗ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-08-16 01:30:51

На сьогодні в українців немає чіткого уявлення про те, якою має бути система вступу до ВНЗ країни. Приблизно рівна кількість респондентів вважає, що зарахування абітурієнтів повинне відбуватися за результатами шкільного атестата і вступних іспитів (19%), через іспити у ВНЗ (18%) і за результатами тестування та атестата (16%).

Про це повідомили в прес-службі компанії Research & Branding Group, яка в період з 15 по 25 липня 2011 провела дослідження громадської думки населення відносно ставлення українців до вступної кампанії у ВНЗ країни.

Ще менша кількість населення підтримує змішану систему вступу, коли абітурієнтів зараховують за результатами тестування і вступних іспитів (13%). Менше (11%) українців схвалюють систему вступу лише за результатами тестів. Складно відповісти на питання про вибір системи вступу до ВНЗ 24% українців.

Близько половини населення країни (48%) в цілому вважає, що необхідно повернути вступні іспити під час вступу до ВНЗ. 28% українців вважають, що зараз немає необхідності повертати стару систему вступу, 24% жителів країни не визначилися з відповіддю.

Думки респондентів відносно нової системи подачі документів до ВНЗ розділилися: 30% населення країни оцінює таку систему як прогресивну й ефективну, 29% - як непрогресивну та неефективну. При цьому не мають певної оцінки роботи нової системи подачі документів 41% населення.

Респонденти відбиралися по квотній вибірці, що репрезентує доросле населення країни по місцю проживання (область), статі та віку. Об'єм вибіркової сукупності склав 2076 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає +/-2,2%. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України та АР Крим.

Джерело: Освітній портал